Scroll to top
© 2020, Köröstorki Ebtanoda

Sipos Tibor János -

Egyéni oktatás, Sportkutyás foglalkozás, Egyéni nyomkövetés, Egyéni engedelmes tréningek, Egyéni Obedience tréningek, Klubfoglalkozás, Terápiás temperamentum vizsga felkészítő foglalkozások, Haladó tanfolyam

Sipos Tibor János vagyok a Kebtanoda Kutya Sport Egyesület és az Algyői Kutyás Egyesület Elnöke, a Köröstorki Ebtanoda iskolavezetője. A kutyákhoz és a saját kutyáim képzéséhez fűződő kapcsolatom egészen hosszú időre, lassan 20 éves távlatra nyúlik vissza. Komolyan a munkakutya sport irányába immáron több mint tizenkét éve köteleztem el magam első dobermann kan kutyám, Köröstorki Fenevad Diego érkezésével.

Képesítések

Okleveles kutyakiképző, habilitációs kutyakiképző, Iskolavezető, FCI-MEOESZ nemzetközi teljesítménybíró, K99 Vizsgabiztos és Teljesítménybíró, “B” kategóriás nyomfektető

Email

kebtanoda@gmail.com

Telefon

06 20 366 8376

Sipos Tibor János

Fontosabb állomásaim:

2008-tól lettem a Szentesi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesülete – akkor még a MEOESZ helyi szervezete – és a MEOESZ tagja, és ekkor kezdtem el aktív tevékenységemet a helyi kutyaiskolában.

2010-től a Kiskunfélegyházi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesületének is tagja lettem, ide Budai Tamáshoz jártam, aki nagyon sokat segített a kutyáim képzésében.

2012-ben fejeztem be a Kutyakiképző OKJ-s tanfolyamot, melynek gyakorlati részét Halász Árpád kutyaiskolájában, a Gödöllői GKSK-ban végeztem. 2012-től önálló kutyás oktatásokat vezettem a Szentesi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesülete kutyaiskolájában.

2013-ban önálló kutyaiskolát alapítottam Szentesen, majd rá fél évre Csongrádon is felkértek az ottani helyi szervezet részéről, hogy vegyem át, tegyem rendbe és üzemeltessem, szervezzem az ottani kutyaiskolát – ez az iskola a helyi viszonyoknak és igényeknek megfelelően azóta is évről évre nagyobb létszámmal működik és fejlődik. 2013-ban megalapítottuk, majd körülbelül másfél évig Elnöke voltam a Szentesi Kutyások Klubjának, mely egyesület színeiben, BH és IPO vizsgákat is rendeztünk és számos tanítványom is vizsgázott különböző szinteken. 2014. második felében ebből az Egyesületből kiléptem.  A 2013-as évben szereztem bírói képesítést a K99-es vizsgarendszerben az 1-3-as szinteken.

  1. második felében felkértek, hogy Algyőn tartsak sportkutyás egyéni tréningeket, szervezzem meg a helyi kutyaiskola életét és irányítsam a családi kutyás képzések és a sport kutyás kiképzések terén. A kutyaiskola egy kisebb költözési szünetet eltekintve folyamatosan működik és számos képzést és szolgáltatást nyújt a helyi kutyás lakosoknak.
  2. februárjában megalapítottuk a Kebtanoda Kutya Sport Egyesületet (A MEOESZ és a MATESZE tagja), melyet azóta is Elnökként vezetek, és amely egyesülethez immáron három kutyaiskola tartozik Szegeden, Szentesen és Csongrádon, melyekbe összesen több százan járnak a különböző foglalkozásainkra, mára már az egyesületünknek is több mint 150 belépett és tagsági díjat fizető tagja van. Az Egyesület iskoláiban az alapítás óta számos BH és IPO vizsgát rendeztünk, ezeken jómagam és számos tanítványom tett vizsgákat különböző szinteken BH, IPO I, II és III. szinten is. A folyamatos szakmai fejlődés érdekében, több szemináriumot szerveztünk és folyamatosan szervezünk, mind az IPO sport, mind más kutyás sportok elismert kiképzőivel, sportolóival. 2015. második felében a szentesi kutyaiskola egy új helyre költözött, ahol azóta zavartalanul működik és dinamikus fejlődésnek indult, egyre bővülő tagsággal és kutyás élettel.
    2015.10.24-én az Algyőn megrendezésre került Dobermann Nemzeti Bajnokságon Concordia De La Scytha dobermann szuka kutyámmal IPO I. szinten 2. helyen végeztünk A: 95 pont, B: 96 pont, C: 80 pont Össz: 271 pont (Bíró: A, C: Suszter Ferenc, B: Dohóczki Tamás), és a rendezvény legjobb engedelmes munkája lett a miénk.
  3. novemberében nagy megtisztelés ért, hiszen megválasztottak az Algyői Kutyás Egyesület Elnökének (A MEOESZ tagja) is, melyet azóta is Elnökként vezetek.

2016-ban Concordia De La Scytha kutyámmal az Algyőn 04.23-án megrendezett IDC WM Kvalifikációs Verseny és Dobermann IPO Bajnokságon IPO III. szinten 9 induló közül A: 96 pont, B: 91 pont C: 75 pont (Bíró: A, C: Szűcs Katalin B: Dohóczki Tamás) Össz: 262 ponttal a II. helyet szereztem meg pontegyenlőséggel, rosszabb őrző-védő pontszámmal, és a miénk lett a legjobb engedelmes munka ezen a versenyen. Ezzel az eredménnyel másodikként kerültem be a 2016-ban Komáromban megrendezésre került IDC WM Dobermann Munka világbajnokságon induló magyar csapatba. A 2016.05.20-tól 22-ig Komáromban megrendezésre került világbajnokságon a 28. helyen végeztünk.

2016-ban indítottuk el az Algyői Kutyás Egyesület rendezésében az Algyő Kupa nevű barátságos, utánpótlás K99, BH és IPO vizsga és verseny rendezvényünket, mely évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és minden évben számos tanítványom indul és vizsgázik is ezen a versenyen. Ezt a rendezvényt az idei, 2020. évben már ötödik alkalommal rendezzük meg, remélhetőleg ismét az előzőkénél több nevezővel és indulóval.

2018-ban fiatal, az akkor három és fél éves Erebus Drive Unlimited nevű holland juhász kutyámmal a 11.03-04-én megrendezett HNJE Nemzeti Bajnokság és IPO VB Kvalifikációs versenyen IPO III. szinten indultunk, mely számunkra egyszerre volt vizsga és verseny is, itt A:97 pont, B:89 pont, C:79 pont (Bíró: A: Nagy Géza, B: Miran Mars, C: Radics Zsolt) Össz: 265 ponttal a 7. helyezést értük el és miénk lett a verseny legjobb IGP III-as nyomkövető munkája.

2019.04.06-án Bogyoszlón megrendezett II.HMC Kupa FMBB és FCI VB Kvalifikációs versenyen a II. helyen végeztünk IGP III. szinten Erebus Drive Unlimited nevű holland juhász kutyámmal A: 96 pont, B: 93 pont, C: 83 pont Össz:272 pont (Bírók: A: Szűcs Katalin, B: Sabrina Molnar-Rössler, C: Andreas Bolard)

A 2019-es évben a VB Kvalifikációs versenyeken elért eredményeink alapján összesítésben a 4. helyen végeztünk és kvalifikáltuk magunkat a 2019. évi FCI IGP Munkavilágbajnokságra, melyet az Ausztriai Schwechatban rendeztek meg. A világbajnokságon a Magyar Válogatott Csapattal a III. helyen végeztünk és Erebus Drive Unlimited kutyám lett a világbajnokság legjobb holland juhász kutyája.

A 2019-es évben az eddig elért eredményeim alapján lehetőséget kaptam, hogy elvégezzem a MEOESZ szervezésében az FCI nemzetközi őrző-védő teljesítmény bírói tanfolyamot, melyet sikerrel teljesítettem.

A 2019.11.01-02-án megrendezett HNJE Nemzeti Bajnokságon IGP III. szinten elért A: 95 pont, B: 90 pont, C:87 pont Össz: 272 pont (Bírók: A: Radics Zsolt, B: Thomas Wöginger, C: Robert Markslager) eredményünk alapján sikeresen kvalifikáltuk magunkat a 2020. évben a Csehországi Trutnovban megrendezésre kerülő holland juhász IGP munkavilágbajnokságra.

Az egyesületben jelenleg az egyesület habilitációs kutyakiképzője mellett ellátom a terápiás kutyák képzésének szakmai felügyeletét, a családi kutyás képzés felügyeletét és a családi kutyák képzésében is részt veszek a magasabb szinteken, valamint a viselkedés rehabilitációs területen, felügyelem és szervezem az egyesületünk oktatóinak képzését, továbbképzését. Ezen felül természetesen sportolókat és kutyáikat készítem fel egyéni tréningek keretében IGP és Obedience sportokban vizsgákra, versenyekre adott esetben a legmagasabb szinteken is.

Kérjük támogasd munkánkat
adód 1%-ával!

Adószámunk:
18659551-1-06