Scroll to top
© 2020, Köröstorki Ebtanoda

Kutyaovi -

(3-7 hónapos kor)

A foglalkozások időpontjai:

Szentesen: Vasárnap 10:00-11:00
Csongrádon: Szombaton 9:30-10:30
Szegeden: Kedden és Szerdán 17:30-18:30, ​Szerdán 8:00-9:00, Szombaton 8:00-9:00 és 16:00-17:00, Vasárnap 8:00-9:00, valamint Mini- és kistestű kutyás kutyaovi Pénteken 17:30-18:30 és Vasárnap 16:30-17:30. Továbbá Kutyabölcsi Szombaton és Vasárnap 10:30-11:30

Helyszín:

Szentesen a Köröstorki Ebtanoda Kiképzőpályája a Legrand Zrt. területén az Ipartelepi úton.
Csongrádon a Köröstorki Ebtanoda Kiképzőpályája. Az Ifjúsági térrel szemben.
Szegeden az Régi Posta útról lekanyarodva a SZEPLAST Zrt melletti terület.

A foglalkozásokat vezeti:

Sipos Tibor János, Halász Helga, Kothencz-Török Katalin

Jelentkezés:

Halász Helgánál

Email

keksekutyasuli@gmail.com

Telefon

06 20 465 7133

Miért fontos a kutyaóvoda?

Ahogy gyermekeinknek, úgy a kutyakölyköknek is meg kell tanulniuk beilleszkedni az emberi társadalomba. A vadonban az anyukájuk és a falka tanította meg nekik a túlélés fortélyait. Ám a kutyák élőhelye azok háziasításával megváltozott. Mai modern társadalmunkban, az ember alkotta városi környezetben a Gazdi feladata elkalauzolni és megismertetni kutyájával az őt is körülvevő mesterséges világot.

Kutyaovink elsődleges célja a jól működő kutya-gazda kapcsolat alapjainak letétele, valamint a jó szocializáció kialakulásának biztosítása, melynek során megtanul társaival kommunikálni, hozzászokik bizonyos környezeti ingerekhez, zajokhoz. A fiatal kölyökkutya nagyon kíváncsi és rendkívül tanulékony. Minden új pozitív tapasztalat erősíti önbizalmát és egy lépéssel  közelebb segíti ahhoz, hogy felnőtt korára magabiztos, kiegyensúlyozott kutyává váljon.

Sok olyan dolgot kell és lehet már ebben az időben megtanítani a kiskutyának, melynek elmaradása a későbbiek során nehézséget okozhat, vagy a kutya válik bizonytalanná egyes helyzetekben a kölyökkori szocializáció hiányosságai miatt. Ki sétáltat kit? Mikor és hogyan eszünk? Hogyan megyünk ki a kapun? Miként ismerkedünk, játszunk idegen kutyákkal? Hogyan viselkedünk az állatorvosnál vagy autóban? Hogyan reagáljunk, ha kiskutyánk megijed? Ilyen és még sok hasonló dolog, szabály megtanulása vár a Gazdira és a Kiskutyára egyaránt. Ebben nyújt segítséget a Kutyaovi.

Érdemes még tudni a Kutyaoviról!

Az óvoda nem tanfolyami rendszerben zajlik, ahhoz bármikor lehet csatlakozni és a részvétel gyakorisága is tetszőleges, természetesen ajánljuk az ovi rendszeres látogatását. Minden kutyának ajánljuk, a nagyon félős, illetve a várhatóan domináns kutyáknak elengedhetetlen.

Fontos, hogy a kutyaovi előtt a kutyus ne kapjon enni! Nem tesz jót neki, ha teli pocakkal rohangál, a gyomorcsavarodás rá is veszélyt jelent, valamint, ha éhes sokkal, jobban fog figyelni a gazdira is.

A jelentkezés feltétele: A kiskutya már betöltötte a 3 hónapos kort, de még nincs 7 hónapos és rendelkezik a megfelelő oltásokkal. Érdemes a kötelező oltások mellett kennel köhögés ellen is beoltatni, de a veszettség elleni oltást már nem kell megvárni!

Hogyan mehetünk az oviból az iskolába? Ha kutyusa betöltötte a 7 hónapos kort, lehetősége van a Differenciált kezdő engedelmes csoportba járni, illetve elkezdeni a kezdő engedelmes tanfolyamot. A csoportba előzetesen jelentkezni kell!

Betekintés az óvodai foglalkozások anyagába:

– Szocializáció más kutyákkal oktatói felügyelet mellett.

– Külső környezeti ingerekhez való szoktatás. (autó, motor, fűnyíró, kerékpár, furcsa tárgyak, hangok, zajok, idegen emberekkel való találkozás stb.)

– Otthoni együttélés kialakítása, szabályok felállítása.

– Ismerkedés az alapgyakorlatok tanításával. (Ül, fekszik, áll, hozzám, stb.)

– Játék a kutyával. (Hogyan, miként és mikor játszunk a kutyánkkal.)

– Ismeretterjesztő előadások, tanácsadás.

Hasznos tudnivalók!

Amiben a Gazdinak érdemes jönni a foglalkozásokra:

– “Kutyázós”, “játszós” ruha, kényelmes, sportos cipő, ami nem baj, ha koszolódik, piszkos lesz.

– Télen meleg, de kényelmes öltözékben, amiben könnyen tud a Gazdi mozogni. (pl. síoverál)

Amit célszerű hozni:

– Első alkalommal a kutya oltási könyvét!

– Nagyon finom jutalomfalatot a kutyának! (Virsli, párizsi, sajt, sült csirke, főtt csirkenyak darabolva stb., semmiképpen ne száraztápot, vagy kutyakekszet.)

– Jutalomfalat tartó övtáskát, kutyázós mellényt, NE zacskót!

– Kényelmes 1,2-1,5m hosszú textil pórázt és nyakörvet.

Kérjük támogasd munkánkat
adód 1%-ával!

Adószámunk:
18659551-1-06