Scroll to top
© 2020, Köröstorki Ebtanoda

KEKSE Agility Csapat -

A jelentkezés feltétele: A kezdő engedelmes tanfolyam elvégzése sikeres K99 Engedelmességi 1-es vizsgával, vagy a kezdő engedelmes csoport vezetőjének engedélyével a csoportban folytatott tanulmányok mellett párhuzamosan is. Elfogadunk más kutyaiskolánál megszerzett minimum K99 E/1 vizsgát, vagy BH vizsgát is.

A foglalkozások időpontjai:

Az aktuális hét elején egyeztetett időpontban.

Helyszín:

Szegeden az Régi Posta útról lekanyarodva a SZEPLAST Zrt melletti terület.
Szentesen a Köröstorki Ebtanoda Kiképzőpályája Legrand Zrt. területén az Ipartelepi úton.

A foglalkozásokat vezeti:

Oláh Eszter, Szépfalusi Noémi és Rácz Beáta

Jelentkezés:

Oláh Eszter:
Telefonon: 06 30 223 12 78
E-mailben a keksekutyasuli@gmail.com címen,
vagy messenger üzenetben Oláh Esztinél.

Szépfalusi Noémi:
E-mailben a keksekutyasuli@gmail.com címen,
vagy messenger üzenetben Szépfalusi Noéminél.

Rácz Bea:
E-mailben a keksekutyasuli@gmail.com címen,
vagy messenger üzenetben Rácz Beánál.

Mi is az agility?

Az agility napjainkban már az egész világon a legdinamikusabban fejlődő és a legnagyobb tömegeket megmozgató kutyás sport. Az agility olyan ügyességi sport, melyben a kutya vezetője irányításával egy előzőleg ismeretlen vonalvezetésű akadálypályán halad végig. Ennek során a kivitelezés pontossága és a mért idő alapján kerül kiszámításra a végeredmény.

Eredetileg a lovas díjugratás mintájára alakult ki, és a versenyszámok közötti szórakoztató bemutató volt, majd elég hamar külön sporttá nőtte ki magát.

Ez a sport valamennyi kutya és gazda számára nyitott. Az agilityben mindenki megtalálhatja a kutyája szintjének megfelelő kihívásokat, célokat. Lehet a versenyzés a cél, vagy a kapcsolatépítés, esetleg felesleges energiák levezetése, vagy akár csak a közös kikapcsolódás. A játék (futam?) során a kutyán nincs semmiféle felszerelés, póráz, nyakörv, és nem lehet kézzel-lábbal megérinteni. Kizárólag a kutya és gazdája közötti kapcsolat, összhang és a jelzések gyors és pontos értelmezése vezet eredményre. A pálya különböző akadályokból áll: ugróakadály, kúszó, szlalom, palló, palánk, távolugró, asztal, mérleghinta, karika, viadukt.

Az agility három méretkategóriába sorolja a kutyákat. Ezek a méretkategóriák: mini, midi és maxi. A méretkategória besorolás határozza meg azt, hogy a kutyának milyen magas akadályt kell teljesítenie a pályán. A mini kutyáknak 30-35 cm-t, a midiknek 40-45 cm-t, a maxiknak pedig 60-65 cm magasságú ugróakadályokat kell teljesíteni egy versenyen.

Kezdő családi agility tanfolyam -

A jelentkezés előfeltételhez kötött, alapvető engedelmességi tudás és szocializáltság szükséges.

A foglalkozások időpontjai:

Az aktuális hét elején egyeztetett időpontban.

Helyszín:

Szegeden az Régi Posta útról lekanyarodva a SZEPLAST Zrt melletti terület.
Szentesen a Köröstorki Ebtanoda Kiképzőpályája Legrand Zrt. területén az Ipartelepi úton.

A foglalkozásokat vezeti:

Krisztin-Fehér Hajni

Jelentkezés:

Halász Helgánál
Telefonon: 06 20 465 7133
E-mailben: keksekutyasuli@gmail.com

Kezdő családi agility tanfolyam

A hagyományos tanfolyamainkhoz hasonlóan mozgalmas, formabontó, a sport megszerettetésére, megismerésére irányuló, de a családias tanfolyamaink jellegét megőrző, az első percétől az utolsóig izgalmas foglalkozásokból álló agility tanfolyamra invitáljuk a sport iránt érdeklődő családi kutyás gazdikat!

Ha egy igazán nagyszerű tanfolyamon szeretnél részt venni, ahol megismerkedsz az agility sporttal, közben pedig minden foglalkozáson az első pillanattól az utolsóig elfoglaljátok magatokat és végtelenül elfáradtok a sok közös feladatban, akkor ne habozz!!! Itt a helyed! Várunk benneteket sok szeretettel!

További információ:

Az agility edzéseken való részvétellel nyílik lehetőség felkészülni és bekerülni a Kebtanoda Kutya Sport Egyesület Agilitys Bemutató Csapatába!

Kérjük támogasd munkánkat
adód 1%-ával!

Adószámunk:
18659551-1-06