Scroll to top
© 2020, Köröstorki Ebtanoda

Halász Helga -

Kutyaovi, differenciált kezdő engedelmes csoport, kezdő engedelmes tanfolyam, haladó engedelmes tanfolyam, klubfoglalkozás, terápiás temperamentum vizsgára felkészítő foglalkozások

Az állatok iránti szeretet és a viselkedésük megértése már gyerekkorom óta kíséri az életemet. Nagyszüleimnél mindig volt valamilyen házi állat, amelyeket rendszeresen látogattam, majd 14 éves koromban megkaphattam az első macskámat, aki velem is élt és 14 évig kísérte az életemet. Utána kezdődött az igazi kutyás élet Jessy-vel a németjuhásszal. Tipikus elsőkutyás gazdaként küzdöttem a kutyámmal való kapcsolat kialakításával, a viselkedésének megértésével és számos problémával, amit gazdaként át lehet élni. Jártunk kutyasuliba, rengeteg sportot kipróbáltam vele, pl. engedelmes, ügyességi, agility, frizbi, nyomkövetés, mantrailing, coursing. Mára azt mondhatom, hogy az ügyességi ágazat fekszik legjobban a mi párosunknak.

Képesítések

Habilitációs kutyakiképző, Oktatásszervező, Oktató

Email

keksekutyasuli@gmail.com

Telefon

06 20 465 7133

Halász Helga

Connie nevű skót juhász kutyámmal ismerkedtem meg a terápiázással, sikerült is felkészítenünk a temperamentum illetve a gyakorlati vizsgára. Sajnos az élet furcsa fintora, hogy a vizsga után Connie-t elveszítettem egy örökletes betegsége miatt. Sok mindent adott számomra, sok tudást, tapasztalást. Miatta végeztem el Németországban egy akupunktúra, masszázs, homeopátia és gyógynövény tanfolyamot kifejezetten állatokra vonatkozólag.

Lexi nevű border colliemmal is kipróbáltunk több sportot, agilityzek vele is hobby szinten, illetve az engedelmes ágazatban találtunk leginkább egymásra. A BH vizsgát már sikeresen teljesítettük, jelenleg az E/5 szintű vizsgára készülünk.

A terápiás vonalon is tovább fejlesztem magam, tanulok, gyűjtöm a tapasztalatokat. Jelenleg két terápiás tanuló kutyám van, Roxy, a skót juhász és Betti, a németjuhász. Mivel nyelvtanár vagyok, Roxy képzése az elejétől kezdve angol nyelven történik, mert egyik célom a gyerekek angol nyelvre való tanítása játékosan kutyák együttműködésével.

Az eddigi tapasztalataim segítségével értettem meg, hogy a kutyázás örök tanulás, amiben tökéletes soha nem lehet az ember. Tetteink és tanításunk helyességét, eredményét és önmagunk változását mindig a kutyánk mutatja meg abban, ahogy ő változik és jelez vissza számunkra a tetteiben, a viselkedésében és a felénk irányuló finom rezdüléseiben. És így haladunk ketten a közös megértés, harmónia egyre finomabb szintjei felé.

Kérjük támogasd munkánkat
adód 1%-ával!

Adószámunk:
18659551-1-06