Scroll to top
© 2020, Köröstorki Ebtanoda

Egyéni ügyességi tréning -

Jelentkezési feltétel: Kezdő engedelmes tanfolyam sikeres elvégzése K99 E/1 vizsgával, vagy más kutyaiskolában folyamatban lévő engedelmes képzésen való rendszeres, aktív részvétel.

A foglalkozások időpontjai:

Az aktuális hét elején egyeztetett időpontban.

Helyszín:

Szegeden az Régi Posta útról lekanyarodva a SZEPLAST Zrt melletti terület.
Szentesen a Köröstorki Ebtanoda Kiképzőpályája Legrand Zrt. területén az Ipartelepi úton.

A foglalkozásokat vezeti:

Sipos Tibor János

Jelentkezés:

Sipos Tibor János iskolavezetőnél

Email:

kebtanoda@gmail.com

Telefon:

06 20 366 83 76

Kiknek ajánljuk egyéni képzéseinket?

Az ügyességi munka a K99 vizsgarendszer egyik ágazata. Ez a csak Magyarországon működő, kifejezetten a családi kutyásoknak kifejlesztett vizsgarendszer, azoknak, akik nem akarnak versenyezni, de szeretnek a kutyájukkal együtt dolgozni, akár magasabb szinten is.

Az ügyességi munka az irányíthatóságról szól. Bár eredetét tekintve főként az Obedience bizonyos feladatait használták fel, ez mégsem engedelmes munka. Itt nem annyira a pontosság és a precizitás, a szabályszerű munka a cél, hanem sokkal inkább egy játékos, laza, de koncentrált tréning. Épp ezért – kizárólag ebben az ágazatban – a vizsgán is lehet jutalmazni a kutyát az egyes feladatok végén.

Az Obedience mellett az Agility-ből vették át az akadályos feladatokat.

Összesen 9, egyre nehezedő szint van, ám ezek mind nagyon változatosak. Minden szintben új kihívásokat, új tanításokat tartalmazó feladatok vannak. Itt a szinteket nem kell egymás után teljesíteni, nyugodtan lehet 2-3, de akár még többet is ugrani egyszerre.

Feladatait tekintve van akadályos feladat, játékos apport feladat, szagazonosítás, kézjelre pozíció felvételek, irányítás bójától bójáig és behívás közben megállítás.

K99 szabályzat:
http://www.k99vizsga.info/doc/k99-vizsgaszabalyzat-2010-teljes.pdf

Kérjük támogasd munkánkat
adód 1%-ával!

Adószámunk:
18659551-1-06