Scroll to top
© 2020, Köröstorki Ebtanoda

Egyéni Obedience tréning -

Jelentkezési feltétel: Kezdő engedelmes tanfolyam sikeres elvégzése K99 E/1 vizsgával, vagy más kutyaiskolában folyamatban lévő engedelmes képzésen való rendszeres, aktív részvétel.

A foglalkozások időpontjai:

Az aktuális hét elején egyeztetett időpontban.

Helyszín:

Szegeden Régi Posta útról lefordulva a SZEPLAST Zrt melletti terület.
Szentesen a Köröstorki Ebtanoda Kiképzőpályája a Legrand Zrt. területén az Ipartelepi úton.

A foglalkozásokat vezeti:

Sipos Tibor János

Jelentkezés:

Sipos Tibor János iskolavezetőnél

Email:

kebtanoda@gmail.com

Telefon:

06 20 366 83 76

Kiknek ajánljuk az egyéni Obedience tréninget?

Az Obedience egy nemzetközileg elismert, az egész világon elterjedt, színvonalas kutyás sport. Az engedelmes munkán keresztül mérettetnek meg a kutya-gazda párosok, egyre összetettebb feladatok teszik próbára a kapcsolatukat. Itt összehangolt csapatként kell együtt dolgozniuk.

Összesen 4 egyre nehezedő szinten – kezdő, 1., 2. és 3. osztályban – lehet indulni, a szintek közötti továbblépés csak kitűnő minősítésű munkával lehetséges.

Az egész világon egységes a követelmény és a pontozási rendszer, így akár nemzetközi versenyeken is bizonyíthatnak a legkitartóbbak. Az Obedience versenyeken és vizsgákon bármilyen fajta és keverék kutya részt vehet, az akadályok és eszközök mérete is a kutya méretéhez van igazítva.

Ebben a sportban a gyors, pontos, koncentrált, de mindenek előtt a felszabadult munka a fontos. Az, hogy a kutyánk szeressen és akarjon velünk dolgozni. Éppen ezért a tanításban a kényszer, a büntetés nem működik jól. A gazdának kreatívan, magas szinten, nyugodtan kell tudnia együtt dolgoznia a kutyájával, hogy ez valóban öröm munka lehessen.

Az Obedience feladatok alapjai megegyeznek más engedelmes munka feladataival. Itt is van helyben maradás, lábnál követés, pozíciós és akadályos feladat, apport, behívás, kiküldés, illetve szagazonosítás és megállítás, de egyre magasabb szintekre érve a feladatok nehézsége is nő. A pálya munkák csoportos helyben maradással kezdődnek, ahol a kutyának idegen kutyák közvetlen közelében is tudnia kell dolgozni, így a megfelelő szocializáció alapfeltétel. A feladatok között megengedett a feloldás, dicséret és szociális jutalmazás. A versenyen a feladatok sorrendje, sőt egy feladaton belül a részfeladatok sorrendje is mindig más, ezért egy segédbíró irányítja végig a versenyzőket a pályán.

A foglalkozások díja: Az Áraink rovatban leírtaknak megfelelően.

Az Obedience versenyeket itthon az Obedience Hungary Team SE szervezi: http://obedience.hu/

A teljes szabályzat: http://obedience.hu/szabalyzatok

Kérjük támogasd munkánkat
adód 1%-ával!

Adószámunk:
18659551-1-06